Deel dit artikel
-

Pakketsorteerders PostNL dinsdag in actie

Een groep van 45 uitzendkrachten die allen pakketten sorteren voor PostNL trekt dinsdag naar het hoofdkantoor. Ze eisen betere arbeidsomstandigheden en gelijk loon voor gelijk werk. Er wordt voor zover bekend echter niet gestaakt.

De groep is een afvaardiging van alle pakketsorteerders uit vier verschillende sorteerdepots: Kolham, Waddinxveen, Den Bosch en Dordrecht, waar ze via uitzendbureaus Randstad, In Person en 365 Werk voor PostNL werken.

Dinsdag bieden ze een ‘gouden pakket’ van 30 kilo aan, zodat de werkgever ‘ook eens kan voelen wat voor pakketten wij elke nacht tillen’.

PostNL verzendt zo’n zeventig procent van alle webaankopen van Nederlandse huishoudens, maar heeft nauwelijks eigen mensen in dienst op haar pakketdepots.

Elke keer als de uitzendkrachten klagen, verwijst PostNL naar de zogenaamde onderaannemers. Ofwel de uitzendbureaus die volgens vakbond FNV via contracting (schijnconstructie) ‘met medeweten van PostNL de cao ontduiken en nauwelijks meer dan het minimumloon betalen’.

Dat is vreemd, vindt het FNV. De pakketten zijn van PostNL, het gebouw en de machines ook, de werktijden worden door PostNL bepaald en de winst is voor PostNL.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond