Deel dit artikel
-

Passbook loopt eindelijk een beetje vol

Apples Passbook begint een beetje op stoom te raken. Zo biedt ook koffieketen Starbucks ondersteuning voor de app van Apple om kortingsbonnen en QR-codes te verspreiden.

Gebruikers van de reeds bestaande app van Starbucks kunnen de keten toevoegen aan Passbook. Ook Airbnb, Eventbrite, Ticketmaster, McDonalds (Frankrijk) en American Express zijn opgedoken in Passbook, een een soort digitale portemonnee voor toegangskaartjes, lidmaatschappen en kortingscoupons.

Klanten van McDonalds krijgen na het afrekenen een PassBook-voucher, waarmee zij de bestelling kunnen afhalen. Een bon wordt niet meer afgegeven. Eerder lanceerde het bedrijf al zogenoemde Easy order-systemen, waarmee je aan een kiosk met touchscreen zelf je bestelling kon plaatsen en afrekenen.

Nederlandse bedrijven zitten nog altijd niet in Passbook, al maakte de Nederlandse ticketorganisatie PayLogic vorige maand bekend de nieuwe toepassing van Apple te zullen gebruiken. Passbook werd samen met iOS6 gelanceerd.

De app is overigens al meteen weer onderwerp van een octrooirel. Het Amerikaanse softwarebedrijf Ameranth beschuldigt Apple ervan inbreuk te maken op vier van zijn patenten.

Deel dit bericht

3 Reacties

Henk

Hoezo geen Nederlandse bedrijven in Passbook?
Kaldi heeft al een kortingsbon voor Passbook https://passbook.kaldi.nl/download/pass:1/key:504f5d6528d18

En ook Rosada shopping outlet: http://www.rosada.nl/nieuws/archief/rosada-maakt-gebruikt-van-passbook

Het is nog niet veel, maar niet niks, zoals hier gesuggereerd.

Dennis

En sinds gisteren KOK watersport http://www.kokwatersport.nl/passbook en volgens mij komen er volgende week weer aanbieders bij!

Lodewijk Tromp

Ik gebruik cards in passbook. Daar doen inmiddels al veel retailers aan mee. Echt enorm handig zie http://www.cardsinpassbook.com/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond