Deel dit artikel
-

PayPal komt met ‘superapp’ inclusief chat

PayPal gaat zijn betaalapp fors uitbreiden. Het moet een nieuwe digitale portemonnee-app voor consumenten worden met betalingsopties, financiële diensten en winkeltools.

De app zal meer herinneren aan het Chinese WeChat of Alipay of het Indiase Paytm.

PayPal noemt onder meer als mogelijke onderdelen directe storting, het verzilveren van cheques, budgetteringstools, het betalen van facturen, crypto-ondersteuning, abonnementsbeheer en uitgesteld betalen. De app krijgt ook chatmogelijkheden.

De huidige app biedt eigenlijk alleen de mogelijkheid om betalingen te verrichten of om geld aan anderen over te maken.

Doordat gebruikers langer in de app verblijven verwacht PayPal een stijging van de gemiddelde omzet per actief account.

De digitale portemonnee-app wordt ook gepersonaliseerd, dus geen twee apps zullen hetzelfde zijn. Dit zal worden gedaan met behulp van zowel kunstmatige intelligentie als machine learning.

De superapp zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar komen.

De Amerikaanse betaaldienst stopt op 8 november 2021 overigens met zijn dienst Moneypool. Eind september kunnen al geen nieuwe geldpotjes meer worden aangemaakt.

Met de dienst die in 2017 werd geïntroduceerd, kon geld worden ingezameld voor geschenken, feesten of groepsreizen. Als reden voor het stoppen zegt PayPal dat ze zich meer wil concentreren op ‘gespecialiseerde diensten voor het innen van geld’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond