Deel dit artikel
-

Peak Capital investeert in startup InvoiceFinance

Investeerder Peak Capital neemt met ondernemer Kalo Bagijn, medeoprichter van BinckBank, voor 3,4 miljoen euro een belang in InvoiceFinance.

Het bedrijf is een jaar oud en wil daar met de financiering en expertise van Peak Capital en Kalo Bagijn versneld doorgroeien. Met compagnon Marijn van Aerle bouwt Sven van der Biezen al tien jaar softwarebedrijven, en verkocht ze met succes, en stapte vorig jaar na een ontmoeting met Gion van den Bogaert in de fintech.

InvoiceFinance is een marktplaats waar ZZP’ers en MKB’ers openstaande facturen direct kunnen financieren bij professionele en institutionele beleggers. Omdat we enkel met dit soort grote financiers werken, waarborgen we niet alleen de snelheid maar ook de zekerheid dat kapitaal altijd beschikbaar is”, aldus Van der Biezen.

Het nieuw aangetrokken kapitaal wordt gebruikt om nieuwe mensen in te huren: techniek, marketing en sales. Specifieke inbreng van Bagijn is ook die van zijn reputatie. InvoiceFinance hoopt dat de associatie met hem ook een aanzuigende werking in de markt heeft.

De onderneming belooft kredietaanvragen binnen 24 uur te beantwoorden. “We kunnen efficiënt en schaalbaar werken door het hele proces van inname, verificatie, toetsing, honorering en uitbetaling te automatiseren.”

Er wordt gewerkt op basis van de waarde van de facturen. De kosten voor de geldzoekende ondernemer liggen, afhankelijk van de betalingstermijn, tussen de twee en vier procent. “Dat kunnen enkele facturen zijn, maar onze techniek kunnen er ook honderdduizenden tegelijk aan.”

Plannen om de activiteiten buiten de landsgrenzen aan te bieden zitten bijna standaard ingebakken in het concept, de werkwijze en het verdienmodel. Maar eerst moeten er in Nederland resultaten worden behaald om de stap naar groeiversnelling te zetten.

Foto: taylor.f11 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond