Deel dit artikel
-

Pennevrienden Icahn en Yahoo voeren briefwisseling op

Investeerder Carl Icahn voert de strijd in de aanloop naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Yahoo in augustus. Met een nieuwe brief voert hij de druk op om toch echt te gaan voor een overname van Yahoo door Microsoft.

Carl Icahn wil Jerry Yang, bestuursvoorzitter van Yahoo nu echt weg hebben zo liet hij weten in een open brief die te lezen in in The Wall Street Journal. Als dat gebeurd is, dan opent hij de onderhandelingen met Microsoft. Mocht dat niet gebeuren, dan gaat hij voor een overeenkomst met concurrent Google.

Voor het zover is, dringt hij aan bij Yahoo om toch vooral een prijs te noemen voor de overname door Microsoft. Zelf geeft hij aan genoegen te nemen met 34,38 dollar per aandeel.

Eerder deze week laaide de strijd tussen Yahoo en Icahn al op. Icahn vond het toen nodig te melden dat het pensioenplan dat Yahoo presenteerde om Microsoft te sarren meer weg heeft van de ‘self-destructive doomsday machines’ die hij tot nu toe alleen kende van James Bond films. Yahoo klom daarop weer in de pen om aan te geven dat Icahn de feiten verdraait. Yahoo is van mening dat Microsoft niet meer geïnteresseerd is om Yahoo te kopen.

Het lijkt een welles-nietes-spelltje te worden. In het meest recente schrijfsel geeft Icahn aan dat niet hij de feiten verkeerd voorstelt, maar dat Yahoo dat juist doet. Hij valt in herhaling: ook in deze brief brandt hij het pensioenplan af door het te vergelijken met een ‘poison pill‘. "I find it humorous to see you attempt to defend it.", zo laat hij Yahoo weten.

Op de vraag van Yahoo wat er zou gebeuren wanneer Icahn en zijn mensen de controle bij Yahoo zouden overnemen antwoordde Icahn met een vijf punten-plan. Hij zou het pensoeinplan aanpassen en een nieuwe CEO zoeken. Daarnaast wil Icahn het bestuur vragen openbaar de onderhandelingen aan te gaan met Microsoft van Yahoo. Ook wil hij aan Microsoft laten weten dat alle onderhandelingen van tafel zijn wanneer er geen bod komt van ten minste 33 dollar per aandeel. Als laatste wil hij een deal maken met Google, mochten de onderhandelingen met Microsoft op niets uitlopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leukerdan TV

Ben benieuwd…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond