Deel dit artikel
-

Pensioenfederatie boos over nieuwe kosten DigiD

De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, heeft aan de bel getrokken. De federatie moet, net als andere organisaties, straks gaan betalen voor het gebruik van DigID en spreekt over ‘bestuurlijk onfatsoen’.

DigiD is de dienst waarmee overheid en semi-overheid de identiteit van burgers kunnen vaststellen. Het Rijk betaalde tot nu toe de kosten daarvan, maar wil nu voor elke succesvolle inlog met DigiD voortaan 14 cent in rekening brengen. Dat gaat de pensioenfondsen bij elkaar 6 ton kosten, meldt de Volkskrant.

Voor elk bericht dat wordt verstuurd via de Berichtenbox van Mijnoverheid komt daarnaast een rekening van 57 cent. Dat komt de pensioenfondsen te staan op nog eens 1,5 miljoen euro.

Er is geen tijd om een eigen communicatie- en inlogsysteem op te zetten, zegt de Pensionfederatie.

De meeste instanties die DigiD gebruiken zijn overheden of semi-overheden, zoals UWV en studiefinancieringsorganisatie DUO. Private organisaties moet echter meer betalen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG denkt dat haar leden 20 miljoen op jaarbasis kwijt zullen zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

frank

Dit is volg mij een gevalletje “hoog inzetten” als we de helft krijgen zitten we goed van de Digid organisatie, Maar meer nog, juist de overheid moet stimuleren digi d te gebruiken als veilig “portal” en nu helpen ze t om zeep en gaat iedereen weer zijn eigen ding doen, zoals pensioenfondsen die gaan loskoppelen, en 1x raden wie de extra kosten uiteindelijk gaat betalen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond