Deel dit artikel
-

ANP lanceert videonieuwsdienst

Het ANP start een videonieuwsdienst, en investeert daarom in uitbreiding van de videoproductie. Klanten hebben voortaan via de beeldbank van het persbureau toegang tot een continue stroom video’s van de belangrijkste nieuwsonderwerpen.

De items worden geproduceerd door een team van videojournalisten en video-correspondenten in het hele land. Dagelijks is er een mix van nieuwsonderwerpen, variërend van politiek tot entertainment en 112-items. Bij de lancering zijn er al enkele duizenden video’s in het archief te vinden.

De video’s zijn er in verschillende vormen: flashes, quotes en interviews. Flashes zijn korte impressies in bewegend beeld, ongeveer 15 seconden.

Quotes bevatten een of meer uitspraken. Een Interview is een iets langere video met een kort vraaggesprek. Via de preview in de beeldbank is te zien om welke vorm het gaat.

Los van deze videos levert het ANP ook ongemonteerd ruw materiaal, Footage, uit aan beeldredacties die hun eigen item willen monteren voor online of televisie.

In de beeldbank van het ANP worden de video’s gepresenteerd tussen foto’s, infographics, kaartjes en rechtbanktekeningen over dezelfde onderwerpen. Premium-klanten krijgen tevens inzage in de planning.

Het ANP start een dagelijkse videonieuwsdienst. Vanaf nu hebben media via de beeldbank van het persbureau toegang tot een continue stroom video?s van de belangrijkste nieuwsonderwerpen. Dit gaat gaat gepaard met een extra investering in de videoredactie.
?We bieden de v…

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond