Deel dit artikel
-

Philips stapt uit joint venture met TP Vision

Philips stapt geheel uit de productie van televisies. Het resterende belang van 30 procent in de Taiwanese joint venture met TP Vision wordt verkocht voor een nog nader bekend te maken overnamesom.

De transactie levert Philips in ieder geval een betaling van vijftig miljoen euro op die wordt verwerkt in de resultaten over het vierde kwartaal.

De licentieovereenkomst met TP Vision blijft gewoon bestaan, waardoor het merk Philips behouden blijft. Wel worden de royalty’s aangepast. Die zullen veertig miljoen euro per jaar opleveren in plaats van vijftig miljoen nu. De joint venture werd in 2012 aangegaan.

De verwachting is dat Philips ook nog een koper zal vinden voor audio, video en accessoires. Die zouden worden overgenomen door Funai, maar Philips brak de samenwerking af na ‘contractbreuk’.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ton

Toch zonde dat er na ruim 85 jaar een einde komt aan het audio en video-verhaal van Philips. Zonder Philips had de audio en video er de afgelopen decennia stukken anders uitgezien.

Maar ik snap de keuze. Zeker als je op dat vlak niet meer tegen de concurrentie op kunt boksen!

Donthuis

Ooit bezat Philips veel kennis over hoe massaal en zo goedkoop mogelijk te produceren als aanvulling op hun innovatiekracht. Beiden zijn de asbak in, Philips is handelsmaatschappij van andermans producten geworden. Een ontwikkeling ingezet onder Boonstra, die liever met aandelen schoof (eigen fraude inbegrepen) dan het bedrijf een nieuw elan te geven. Timmer was de laatste die er nog voor ging. Lees de boeken van Marcel Metze maar: de teloorgang heeft jaren geduurd omdat het verleden zo krachtig was. Over de laatste 10 jaar waarin Philips in omzet kromp, groeide Siemens met een factor 5!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond