Deel dit artikel
-

Pieter Meulenhoff benoemd tot bijzonder lector Cyber Security

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Pieter Meulenhoff per 1 september 2020 benoemd tot bijzonder lector Cyber Security. Meulenhoff is momenteel werkzaam bij Qbit Cyber Security en is door dit bedrijf voor één dag per week vrijgemaakt voor zijn werk aan de HvA.

Met de komst van Meulenhoff wordt volgens de hogeschool een stevige impuls gegeven aan een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt. Het bijzonder lectoraat Cyber Security gaat praktijkonderzoek doen naar het op verantwoorde wijze ontwikkelen van digitale technologie, met oog voor maatschappelijke waarden en de menselijke maat.

Meulenhoff zal onder meer bijdragen aan het praktijkgerichte onderzoek en de nieuwe master Cyber Security. Daarnaast versterkt hij de band van het IT onderwijs met het bedrijfsleven.

In 1999 is Meulenhoff gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens zijn promotieonderzoek was Meulenhoff een van de ontwikkelaars van GROMACS, op dit moment nog steeds een van de leidende en snelste softwarepakketten voor het uitvoeren van chemische simulaties, zoals het uitrekenen van de interactie tussen moleculen. Na zijn promotie, en voor Qbit, heeft Meulenhoff bij KPN Research en TNO gewerkt als onderzoeker naar de kwaliteit van ICT met specifiek de onderwerpen performance, robuustheid en security.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond