Deel dit artikel
-

Pim van der Feltz weg bij Google Nederland

Na bijna 12 jaar Google Nederland te hebben geleid, heeft Pim van der Feltz (56) besloten af te treden als directeur Google Nederland en nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Hij blijft aan als directeur tot 1 mei en Google begint nu een proces om zijn opvolger te vinden.

Van der Feltz zegt dat het een moeilijke beslissing was, ‘omdat ik erg trots ben op al het werk dat we doen om Google tot een goede partner voor Nederland te maken. Ik heb alle vertrouwen in het team en onze cultuur. Maar op dit punt in mijn carrière wil ik nog een keer iets nieuws doen en ik kijk ernaar uit om verschillende richtingen te verkennen.’

Van der Feltz was jarenlang het gezicht van Google Nederland. Onder zijn leiding organiseerde het bedrijf het Digitale Werkplaats-programma waarmee 150.000 Nederlanders getraind zijn in digitale vaardigheden en reisde een Google-team door het land met een caravan om uit te leggen hoe consumenten hun privacy-instellingen kunnen beheren.

De directeur begon zijn loopbaan bij Shell, en rolde pas eind jaren negentig in de IT, als directeur productontwikkeling van T-Mobile/Ben. Hij studeerde algemene economie in Groningen.

Er werken momenteel 550 medewerkers voor Google in Nederland, oplopend naar 775 wanneer de uitbreiding van het datacenter in Eemshaven is afgerond en het nieuwe datacenter in Agriport later dit jaar operationeel is. Tot nu toe heeft Google in Nederland in totaal 2,5 miljard euro geïnvesteerd in datacenter capaciteit in Eemshaven en Hollands Kroon.

Foto Google

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Scott

Pim succes bij Amazon. Gaat je vast goed af daar!

Tom van der Geer - Sping

Zien anderen ook de ironie? Dat Google op zoek is naar een opvolger…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond