Deel dit artikel
-

Pinterest blijft maar groeien

Sociaal netwerk Pinterest heeft inmiddels 4 miljoen bezoekers per dag, twee keer zoveel als in januari. Dat heeft marketingbedrijf Tamba uitgerekend.

Het grootste deel van de bezoekers van de Amerikaanse site is vrouw, in de leeftijd van 25 tot 54 jaar, maar er komen ook steeds meer mannen bij. 28 procent van de nieuwe bezoekers is man.

Meest opvallend is dat Pinterest een deel van de omzet van andere sociale media lijkt weg te trekken, met name van Facebook en Twitter.

Op Pinterest pin je allerlei zaken die je online tegenkomen. Deze ‘pins’ worden dan automatisch gedeeld met de mensen die jouw pins volgen. Zij kunnen jouw pins dan weer ‘Liken’ of ‘repinnen’.

Het prikbord is een idee van Yale student Ben Silbermann en trekt vooral vrouwen die er recepten en mooie spullen tonen. Geografisch lijkt de site vooral aan te staan bij veertigers uit conservatieve delen van Amerika, zoals Minneapolis en Chicago.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nienke van de Haar

Leuke video hoe je met Pinterest op een goede manier je producten kunt promoten:
http://youtu.be/z_DZEBFvvSk

BL@@T

Ik wordt nu al pinterest moe. elke week weer een bericht ergens online dat het zo hard groeit.. hallo het bestaat net 2 jaar. Logisch dat het keihard groeit. Het idee is natuurlijk geweldig, maar iedereen kon voorspellen dat dit elke maand zo zou door groeien, dit is nog maar het begin, over een jaar lachen ze om deze cijfers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond