Deel dit artikel
-

PlayStation TV nu verkrijgbaar in Nederland met cloudgaming

Exact een jaar na de Japanse release en een maand na de Amerikaanse, brengt Sony nu ook in Nederland de kleinste gameconsole van het bedrijf op de markt.

Playstation TV heeft behalve de naam, ook de prijs overeen met de Apple TV, namelijk 99 euro. Ze zijn beiden ongeveer even groot, maar daar houdt de vergelijking dan ook op. De Playstation TV heeft namelijk een beperkt aanbod aan entertainment, je kunt films en series streamen vanaf een Playstation 4, meer niet.

Ikzelf had gehoopt dat als je geen PS4 hebt, je in ieder geval gebruik zou kunnen maken van streamingdiensten als Netflix en Sony’s Music Unlimited of op zijn minst ergens films zou kunnen huren. Zij het van Sony, dan wel van Videoland of Pathé. Op de website van de PS TV staat overigens wel vermeld dat het mogelijk is om films te streamen of te kopen, maar dit zal dan uit een test moeten blijken.

De PS TV lijkt nu meer een aanvullend product op een PS4 of een PS Vita, dan een op zichzelf staand product. Er wordt zelfs geen controller meegeleverd en moet je van de PS4-, PS3-controller of de PS Vita gebruik maken.

In de PlayStation Store zijn meer dan duizend titels beschikbaar, merendeels PS Vita-, PSP- en PS One-games. Er zit ook nog een slot voor PS Vita-gamekaarten op, zodat je deze games op grootbeeld kunt spelen, maar voor beiden geldt dat je van te voren moet nagaan of ze wel door de PS TV ondersteund worden. Vooral games waarbij er gebruik van het touchscreen van de PS Vita wordt gemaakt, zijn niet geschikt voor de PS TV.

Met PS4 Remote Play kun je games vanaf de PS4 op de PS TV oppakken waar je was gebleven, net zoals bij de PS Vita mogelijk is. Ook hier weer kan ik nog niet vanuit ervaring spreken, maar het zou voor de gebruiker niet te onderscheiden zijn of hij rechtstreeks op de PS4 of op de PS TV speelt.

Erg interessant is de aankondiging van PlayStation Now, die ondertussen in bèta is. Hierbij kun je meer dan 150 PS3-titels vanuit de cloud streamen naar de PS Vita. Het is nog niet bekend wanneer deze dienst definitief beschikbaar is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond