Deel dit artikel
-

Post HBO-opleiding internetmarketing van start

Opleidingsinstituut ISBW begint een post HBO-opleiding voor online marketeers. De opleiding duurt een half jaar, wordt gegeven door specialisten en beoogt het gat tussen theorie en praktijk te dichten.

Op 1 september begint het eerste blok van de cursus NextMarketeer. De bijbehorende site met opleidings- en achtergrondinformatie ging afgelopen woensdagmiddag online.

De opleiding bestaat uit drie blokken: strategische impact van online marketing, technieken en mogelijkheden en de operationele aspecten van online marketing. De 36 colleges worden gegeven in Utrecht en Amsterdam (docentenoverzicht). Er zijn 3 examenmomenten.

Thuiswinkel.org, Lectric Internetopleidingen en Yourzine hebben geholpen bij de samenstelling van het curriculum. Emerce is bij als mediapartner aan de opleiding verbonden.

Volgens Sjoerd Keijser van Lectric vult de opleiding een hiaat in de markt tussen theoretische kennis en praktisch gewenste kennis in het bedrijfsleven. NextMarketeer wordt gecertificeerd door het Instituut voor Marketing Accreditaties (IDMA).

Bron foto: Seamus Murray (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Geert Lovink

Next Marketeer lijkt me een goed initiatief. Toch lijkt lijkt het me overtrokken te stellen dat er 'teveel theorie' zou zijn in het huidige nieuwe media onderwijs op HBO niveau. Wat we nodig hebben is juist meer verdieping, meer onderzoek, meer kennis over onderzoeksmethoden. Er is geen kloof tussen theorie en praktijk. Er is juist teveel praktijk en teweinig gestructureerde reflectie. Van een post-HBO opleiding moeten de studenten, die hiervoor flink wat geld gaan neertellen, een grondige en kritische verdieping verwachten — niet nog meer goedkope praktijkvoorbeeldjes. Geert Lovink, lector interactieve media, Hogeschool van Amstgerdam(www.networkcultures.org)

Sharmany Smet

Goed initiatief. Ik hoop dat er ook nog eens iets van een master-opleiding op dit gebied komt. Zelf heb ik namenlijk een hbo-opleiding gevolgd en wil graag een master halen. Ik heb eigenlijk niet de intresse om een brede (reguliere) masteropleiding te volgen en een masteropleiding op sec internetmarketing zou een uitkomst zijn….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond