Deel dit artikel
-

PostNL ‘bloedserieus’ over bezorging levensmiddelen

PostNL werkt met Versluys aan de bezorging van online bestelde levensmiddelen. Dat vertelde Lars Heugel van PostNL gisteren op het congres Logistiek & E-Commerce in Houten, overigens zonder de partner te willen noemen.

“Iedereen weet dat Albert.nl niet uit de kosten komt, en zij zijn de grootste in de markt’, aldus Heugel. “Dus kijken hun concurrenten naar alternatieven.”

Een jaar geleden maakte PostNL al bekend dat het de ambitie had om levensmiddelen te gaan bezorgen. Deutsche Post kwam vorig jaar met identieke plannen.

PostNL en Vershuys.com hebben een succesvolle proef in de omgeving van Venlo afgesloten en sinds vorige maand biedt het postbedrijf in heel de provincie Limburg zijn nieuwe thuisbezorgservice voor levensmiddelen aan.

Men heeft een speciale koelverpakking ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit & Research (WUR). Op deze manier kunnen verse boodschappen op de juiste temperatuur aan de deur overhandigd worden aan de consument.

Volgens Heugel gaat het om serieuze investeringen, “al zullen wij nooit zelf supermarkt gaan worden. We blijven vervoerder van voorverpakte levensmiddelen.”

PostNL gaat nog niet op zondag bezorgen, zo vertelde Heugel desgevraagd. “De kritische massa daarvoor is er nog niet, maar het gaat natuurlijk eens een keer komen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond