Deel dit artikel
-

ProSiebenSat.1 sluit zijn incubator

Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 investeert niet meer in zijn incubator Epic Companies. Dat raakt tweehonderd man personeel. Voor hen wordt elders binnen het concern gezocht naar aanstellingen.

Gisteren viel het zwaard voor Epic Companies en daarmee deels ook voor zijn zeven deelnemingen. Dat moet niet helemaal als een verrassing komen aangezien een deel van de leiding in juli al zijn biezen pakte.

Het televisiebedrijf, dat voor Sanoma de eigenaar van SBS was, richtte anderhalf jaar geleden een incubator op. Die ‘snelkookpan voor online ondernemers’ moest snel nieuwe concepten naar de markt brengen. De uitgever zou er geld en media-aandacht in investeren en de innovaties van de startups zouden afstralen op het moederbedrijf.

Meerdere mediabedrijven in Europa, waaronder ook Sanoma, RTL en De Telegraaf, openden afgelopen paar jaar investeringsfondsen en incubators om hun digitale strategie een impuls te geven. De uitgevers hopen zo meer digitale competenties in huis te krijgen maar ook hun toekomst in online media vorm te geven en te verankeren in de jaarverslagen.

ProSiebenSat.1 is de eerste die zijn incubator opgeeft. De toekomst van de bedrijven uit de ondernemerscouveuse wisselt. Een aantal wordt opgenomenin SevenVentures, het venture capital-bedrijf van het tv-bedrijf. Anderen worden geïntegreerd in reeds bestaande activiteiten en weer anderen worden afgesplitst en zijn op zoek naar investeerders, zo weet techblog Gründerszene.

Foto: Maureen Didde (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond