Deel dit artikel
-

Proximus bevestigt ontslagen, stakingen op dinsdag

Het Belgische telecombedrijf Proximus heeft bevestigd dat 1900 werknemers het bedrijf moeten verlaten. Tegelijk wil Proximus 1250 nieuwe specialisten aanwerven. Daarvan zijn er 750 nodig voor de uitbreiding van de ICT-activiteiten, en nog eens 500 voor ‘nieuwe digitale domeinen’. 

In welke afdelingen banen verdwijnen, is voorlopig nog onduidelijk. Dat hangt af van het overleg met de vakbonden. Het cijfer van 1900 banen kan dan ook nog wijzigen. Proximus hoopt met de maatregelen 240 miljoen euro uit te sparen.

Directe aanleiding is de voorgenomen komst van een vierde mobiele aanbieder op de Belgische markt. Daardoor komen de tarieven onder druk te staan.

In een verklaring heet het: ‘Proximus moet zich fundamenteel heruitvinden en nieuwe digitale oplossingen aabieden die beantwoorden aan de behoeften en wensen van de klant, zowel in de business- als in de consumentenmarkt. Ondanks het feit dat er in het verleden al heel wat inspanningen werden geleverd, moet Proximus zijn transformatie versnellen, zijn kostenstructuur verder verlagen om relevant te blijven op de markt en de nodige investeringen in netwerken, innovatie en content verderzetten.’

Bij de vakbonden is verontwaardigd gereageerd op de plannen van Proximus. Zij verzetten zich tegen de ontslagen. Het personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen de plannen, zo heeft de christelijke vakbond ACV aangekondigd. Maandag is er overleg tussen de bonden en premier Michel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond