Deel dit artikel
-

Proximus voorziet meer dan 65.000 woningen en bedrijven in het zuiden van West-Vlaanderen van glasvezel

In de komende twee jaar zal Proximus ruim 65.000 woningen en bedrijven in zeven steden en gemeenten in West Vlaanderen van een glasvezelaansluiting voorzien.

De komende jaren wordt het zuidelijke deel van West-Vlaanderen geleidelijk van fiber voorzien. In Kortrijk was de uitrol al in 2019 van start gegaan, en recent werden ook de constructiewerken in Harelbeke en voorbereidende werken in Waregem opgestart. Bijna 10.000 woningen en bedrijven werden reeds aangesloten op het fibernetwerk, voornamelijk in Kortrijk. Ook in Menen en Izegem gaan de werken nog voor het einde van het jaar van start. In 2023 volgen de eerste aansluitingen in Ieper en Wevelgem.

Tegen eind 2023 moeten op die manier ruim 65.000 woningen en bedrijven in deze steden en gemeenten voorzien zijn van een fiberaansluiting.

Eind 2016 kondigde Proximus het investeringsplan ‘Fiber voor België’ aan, met de bedoeling glasvezel uit te rollen naar het merendeel van de bedrijven en stedelijke centra in België.

In 2020 volgde een aanzienlijke versnelling en uitbreiding van het project, ondersteund door de oprichting van de joint ventures Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië. De beoogde dekkingsgraad werd opgetrokken, met als uiteindelijk doel minstens 70 procent van de Belgische bevolking te bestrijken tegen 2028.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond