Deel dit artikel
-

PSV verrast fans met persoonlijke video’s

Voetbalclub PSV zette afgelopen weekend als eerste profclub een nieuwe mobiele dienst in om fans in het stadion te verrassen en tegelijkertijd goede doelen te steunen. Meer grote clubs, en andere gelegenheden, volgen.

Een paar minuten voor aanvang van de wedstrijd PSV – ADO Den Haag verscheen zaterdag een gefilmde felicitatie aan fan Jos Kuijken levensgroot op een scherm in het stadion. Hij zag die dag Abraham. De felicitaties kwam uit de mond van niemand minder dan Marco van Ginkel. Kuijken had daarmee een landelijke primeur, want zijn club is de eerste die de diensten van Fantube inzet.

Bij de koploper van de Eredivisie is vanaf nu iedere thuiswedstrijd mogelijk voor fans om een persoonlijke videoboodschap te laten opnemen door Marco van Ginkel, Jeroen Zoet en Luuk de Jong. Dat doen zij vanuit de PSV Foundation. Vanaf vrijdagen kunnen fans bij opbod gaan bieden om een van de spelers hún persoonlijke wens of groet te laten uitspreken. De hoogste bieder mag het verrassingsbericht laten maken.

PSV is de eerste club die deze onderhoudende, sympathieke dienst naar zijn stadion brengt. Eugène Hendrikx is met meer profclubs in gesprek.

Afgelopen juli lanceerde Hendrikx zijn bedrijf Fantube, een online mediaplatform dat de allergrootste sterren uit de wereld bijeen brengt om, tegen betaling, persoonlijke videoboodschappen naar hun fans te sturen. Marco Borsato en Armin van Buuren zijn enkele van de steeds meer enthousiaste aanbieders. Behalve topsporters en muzieksterren zijn dat ook social influencers en komedianten. De een geeft de recettes aan het goede doel, de ander beschouwt het als pure omzet. Mag allemaal.

Bij het opstellen van hun bedrijfsplan werkten Hendrikx en compagnon Marco Groenendijk met het gegeven dat veel van de hele grote sterren een eigen stichting hebben voor een of meerdere goede doelen.

Een artiest kan per campagne bepalen welk deel van de opbrengst naar een goed doel gaan. Dat kan nul procent zijn, dat kan vijftig procent zijn. Dat maakt voor het systeem niet uit. Wel voor de vergoeding die Fantube vraagt. Hendrikx brengt acht procent kosten in rekening als het geld naar een goed doel gaat, “dat is praktisch kostprijs”, en dertig procent als het geld naar de artiest zelf gaat.

Aan de aanbodzijde werkt de marktplaats op basis van exclusiviteit. Enkel bekende artiesten en sporters worden uitgenodigd om deel te nemen. In de huidige fase zijn het alleen Nederlandse VIP’s, maar zodra het platform door de testfase heen is, wordt het opgeschaald.

De socialmediastart-up werkt vanuit Berlijn. Daar bouwde Hendrikx bij zijn vorige werkgever het internationale medianetwerk Divimove, nauwe banden op met bekende YouTubers, internationale artiesten en hun management.


*) Eugène Hendrikx is op 31 mei 2018 een van de sprekers op Emerce’ Digital Marketing Live

Dit bericht is 114 keer gedeeld

2 Reacties

Sander van Hulten - Magneds

Luuk de Jong en Luuk de Jong … krijg je dan 2 video’s? 😉

Erwin Boogert

::kucht:: dat had Jeroen Zoet moeten zijn :-s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond