Deel dit artikel
-

Rabobank zet Moviq in de etalage

Aandeelhouder Rabobank Nederland is van plan de aandelen Moviq te verkopen. Datzelfde geldt voor Zoekallehuizen.nl.

Kees Nanninga, woordvoerder bij Rabobank Nederland, bevestigt dat er gesprekken zijn ‘met verschillende partijen over de woonportals’: "Wat dat verder betekent, kan ik geen mededelingen over doen." De reden van de verkoop van Moviq blijft vooralsnog onduidelijk.

Een anonieme bron meldt aan Emerce dat er een korte tijdslimiet aan de onderhandelingen zit. Per 1 mei worden alle werkzaamheden gestaakt en zou het personeel op straat komen te staan. De woordvoerder van de Rabobank wil dit bevestigen, noch ontkennen. De directeur van Moviq, Guy Grimmelt, gaat hierin mee, hij wil het bericht over ontslagen evenmin bevestigen of ontkennen.

Volgens de bron zou de Rabobank overwegen om de aandelen af te stoten wanneer op deze korte termijn geen investeerder wordt gevonden. De lopende gesprekken zouden het merk Moviq, de technische kennis en de databank beslaan. Het personeel zou niet inbegrepen zijn.

Moviq werd in maart vorig jaar gelanceerd en geeft informatie over wonen, verhuizen en inrichten. Daarnaast biedt Moviq een ‘totaaloverzicht’ van het te koop staande woningaanbod en een index van bedrijven die actief zijn op de woonmarkt. Dat laatste had de basis moeten vormen van de exploitatie. Rabobank hoopte met Moviq ook in beeld te komen voor leningen en voor e-commerce via zijn internetbankieren.

Rabobank kocht in 2007 ter ondersteuning van de hypotheekverkoop de site Zoekallehuizen.nl. Deze site richt zich puur op het zoeken op de woningmarkt en is minder breed dan Moviq.

Moviq is een initiatief van Rabobank Nederland en Talpa. De laatste heeft het belang in het begin  doorverkocht aan Rabobank Nederland. De intentie was dat Sanoma de helft zou overnemen. Dit werd ook naar buiten gecommuniceerd, maar is uiteindelijk nooit gebeurd, zo meldt de bron: "De afgelopen twee jaar hebben beide partijen hierover onderhandeld. Het leek koek en ei te zijn, maar de zaak werd een week of drie geleden afgeketst." Bij Sanoma was men niet direct bereikbaar voor commentaar.

Na een belangrijke bestuurswissel lijkt Rabobank Nederland zich nu meer te richten op de core activiteiten.

Deel dit bericht

20 Reacties

Arjan Balkenende

Dit is echt een gemiste kans en een daverend gezichtsverlies voor de Rabobank , met en beetje meer power en vertrouwen zijn er voor een dergelijk medium zeer veel kansen en uitdagingen. Hopelijk vinden de creatieve kundige krachten achter Moviq een gepaste partner voor een doorstart, een positieve gebruiker Arjan Balkenende

Bontje

Misschien last van o.a. funda + economische klimaat? Blijft toch verreweg de grootste en meest bezochte huizensite.

marc

Back to the basics!

Peter Mastenbroek

De strategie omtrent de opkomst en ondergang van ZoekAlleHuizen en Moviq vanuit Rabo perspectief is mij volkomen onduidelijk. Wat mij wel duidelijk is is dat er een aanmerkelijke hoeveelheid geld is verbrand van Rabo-leden, waaronder mijzelf. Een jammerlijk falen van de grootste hypotheekverstrekker van Nederland en zonde wat vond Moviq best een aardige site.

Inge

Jammer. Was toch de meest uitgebreide woonportal voor consumenten en bedrijven. Het ontbreekt de Rabobank mijn inziens aan doorzettingsvermogen en in dit geval aan visie. Dergelijke online platforms bieden perspectief voor de toekomst. Kennis, know how en veel geld verdampt nu.

van de Weerd

Zijn de graaiers uitgegraaid?

Ritsaert

Het blijkt maar weer eens dat Rabobank geen ondernemer is. Het is jammer dat ze zoveel geld laten verdampen en niet even doorzetten. Hopelijk vinden ze nog op tijd wel een ondernemer met visie.

Bas Kok

Wat is dit een ontzettend slecht en droevig verhaal. Werkelijk een gebrek aan visie van de Rabobank om, nu het eventjes tegenzit met de woningmarkt, er gelijk maar de stekker uit te trekken. Het zou een gemis zijn voor de vele landgenoten die dagelijks de prachtige portal bezoeken.

Rob

Niet zo vreemd, banken moet gewoon op dergelijke sites adverteren als ze Hypotheken willen slijten. Dat hebben ze bij de Rabobank nu ook door, bankieren is de core business en niet wat (vergeleken met het bankieren) knullige websites runnen…

Ramon

Ik begrijp het wel. Vond Moviq persoonlijk visieloos en richtingloos. Is ontzettend veel geld doorheen gegaan daar… 17 man op de payroll?? wtf??

Frits

De Rabobank heeft de verkoop op Moviq aardig klem gezet, exclusieve posities die niet te koop waren. Via via heb ik vernomen dat de Focus sinds de komst van de nieuwe commercieel directeur bij ilse net meer op Moviq lag. Tja waar gaat het dan fout? funda en JAAP.nl zullen hun voordeel hier wel mee doen.

Paul Lepeltak

Moviq had zeker potentie, kijk er niet van op als Sanoma het koopt. Zullen het wel onderbrengen bij ilse media. Daar zit de kennis en de klanten, hoop echter wel dat men wat aan de tarieven gaat doen. Verbaast mij wel dat er geen focus zou zijn bij ilse media voor verkoop op Moviq, aan de ene kant kan ik er wel inkomen aangezien het grote aantal mensen wat ilse media de afgelopen tijd heeft verlaten. Weg kennis, weg focus maar als men het artikel van Joris van Heukelom en Wouter Hulsk in de adformatie van 16-4 mag geloven is er juist meer focus. We zullen het zien!

Carina

Wat is de kernactiviteit van een bank eigenlijk?

anoniem

Ook Rabobank is getroffen door de crisis en vooral de belangen in Achmea baart hun nogal kopzorgen. Alle activiteiten die nu geen winst opleveren en niet behoren tot de kernactiviteiten worden gekilled. Kijk maar naar Rabomobiel, daar zijn de helft van de mensen ontslagen, inclusief de directie. Doodzonde, juist nu mobiel zo begint door te breken. Moviq was een prachtige site met veel potentie maar het heeft zeer veel geld gekost. Maar toch, mooie initiatieven die nu worden gekilled, groot gezichtsverlies voor de Rabobank.

mvl

"De lopende gesprekken zouden het merk Moviq, de technische kennis en de databank beslaan. Het personeel zou niet inbegrepen zijn." Volgens mij kan dat niet binnen het Nederlandse arbeidsrecht. Het is aannemelijk dat hier sprake is van "overgang van onderneming" en dat betekent dat de nieuwe eigenaar van de onderneming automatisch de nieuwe werkgever van de werknemers wordt, en dat de rechten en plichten van de werknemers in stand blijven.

Erik

Jammer dat Rabo er mee stopt. Om dichterbij de distributie te zitten is het goed om een eigen online platform te creeren. Het is echter jammer dat het in de exploitatie niet goed is neergezet. Met wat minder waste en een strakkere bezetting zou Moviq moeten kunnen overleven.

Soma

Weblog Paul Molenaar Maart 2008 Moviq LiveVandaag is Moviq live gegaan, in combinatie met de aankondiging dat Sanoma Uitgevers BV participeert in het bedrijf Moviq, althans dat van plan is te doen (de deal is nog niet geclosed). Mooi om ook van afstand te zien dat de samenwerking gestalte heeft gekregen – de gesprekken liepen al enige tijd, maar kwamen pas in een stroomversnelling rond de periode dat ik wegging. En natuurlijk ook mooi als bewijs dat de online strategie niet gekoppeld was aan mijn arbeidsverband, maar keurig diep verankerd is in de onderneming. Hoewel ik, voordat ik een demo van Moviq had gezien enkele weken geleden, de nodige scepsis had, moet ik zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van de grote gebruiksvriendelijkheid van deze applikatie. Als Funda het ergens moeilijk mee gaat krijgen, dan is het van deze applikatie. Dick, Johan, Stefan: gefelilicteerd! ——————————————————————————Fijne partner is die Dick Molman/Sanoma als ze dan vervolgens na meer dan een jaar (en met een beetje tegenwind in de markt) zich alsnog terug (kunnen) trekken.  Voor wat betreft de opmerking van Paul Molenaar "En natuurlijk ook mooi als bewijs dat de online strategie niet gekoppeld was aan mijn arbeidsverband, maar keurig diep verankerd is in de onderneming", is hiermee dan het tegendeel bewezen?? of gaat Sanoma nog meer van haar ware aard laten zien en nu Moviq voor een appel en een ei overnemen?

nostalgie

Moviq: Huizen en een bedrijvengids -> Het opnieuw uit de kast halen van Tref.nl ? en de tref.bedrijvengids ? Dat was nog een poging om samen met de Lokale Rabobanken een mooi platform in de markt te zetten. Dezelfde mensen die Tref.nl om zeep hielpen komen 6 jaar later terug met hetzelfde. Jammer van die 6 jaar. Misschien was tref.nl wel groter geweest dan funda.nl. Het draait trouwens nog steeds onder http://www.rabowoonportaal.nl met jawel: de tref.bedrijvengids http://www.rabowoonportaal.nl/Bedrijvengids.asp

Ger

Zit de Rabobank dan toch ook in dezelfde malaise als de andere banken?Of heeft het toch te maken met de oorsprong van de bank? Boerenleenbank – Deze bank had niets met huizen.

Guy

Kennelijk is de Rabo toch de dans van de crisis niet ontsprongen, en zijn ze op voorhand in de kosten aan het snijden. Staat wat beter als je met een winstwaarschuwing moet komen…Slimme jongens bij Boost, tenminste, als ze niet teveel hebben betaald…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond