Deel dit artikel
-

Radiozender KINK start met sterk online kanaal

Het alternatieve radiostation KINK begint morgenavond met uitzenden en leunt daarbij op een sterk online kanaal. Met een brede waaier van afspeellijsten en podcasts wil het overal zijn publiek bereiken.

Vanmiddag om zes uur gaat de zender formeel live als Michiel Veenstra zijn microfoon open zet. Fans van de radiozender luisteren echter sinds gisteren al via DAB+, zo laten meerdere meldingen op Twitter zien, en via de website KINK.nl.

Net voor de lancering heeft de zender ook zijn mobiele apps al in de downlaodwinkels van Apple en Google klaarliggen voor gebruik. Een kleine twintig afspeellijsten op Spotify geven alvast een idee van de kleur van de nieuwe zender.

KINK biedt naast alternatieve rockmuziek ook ruimte voor alternatieve hiphop, dance en metal in zijn programmering. Deze speciale muzieksmaken worden gericht verspreid onder fans via podcasts. Het verspreidt die via zijn eigen app en vermoedelijk ook via de bekende distributieplatformen daarvoor.

Er komt een dagelijkse podcast die beknopte updates geeft en sowieso vier wekelijkse uitzendingen van de verschillende programma’s. Ook is nu al duidelijk dat KINK rondom speciale muziekevents on demand radio maakt. Zo verzorgde het rondom Eurosonic Noorderslag al enkele podcasts.

Radiozender KINK FM ging in 2011 uit de lucht. De reïncarnatie vond plaats op initiatief van Michiel Veenstra na diens vertrek bij 3FM. KINK heeft geen FM-frequentie meer. De professionele radiowereld zal met belangstelling kijken hoe de zender zich zonder de vermeende luxe van FM-frequenties louter op het digitale kanaal operationeel en commercieel ontwikkelt.

Op socialmedia is de zender actief op Twitter, Facebook en Instagram. Daar heeft het cumulatief iets meer dan 21.000 volgers.

Foto: Gerry Wood (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond