Deel dit artikel
-

Rakuten test videodienst Wuaki in Nederland

Rakuten staat op het punt om videodienst Wuaki ook in Nederland te introduceren. De Japanners rollen hun concurrent voor Netflix en Amazon Prime Video gestaag over Europa uit.

Nederlandse consumenten die zich afgelopen zomer ingeschreven als belangstellend voor Wuaki ontvingen deze week een toegangscode. Via de site, geen app, kunnen ze films en series naar hun computer en telefoon streamen.

Het is niet bekend wanneer de videodienst voor het grote publiek live gaat. Ook moet nog blijken met welk aanbod het zich wil gaan onderscheiden van de concurrentie. In Nederland is dat Netflix en in minder mate ook Videoland en Pathé Thuis. In Duitsland, waar Wuaki ook actief is, is dat ook Amazon.

Vier jaar geleden kocht de Japanse e-commercegigant het Spaanse Wuaki. Dat was een lokale videodienst. In de daaropvolgende periode is achter de schermen vooral gewerkt aan het verwerven van rechten in een aantal EU-landen.

Rakuten is ook eigenaar van e-reader Kobo, verscheidene online marketingbedrijven en van e-commercesites in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Foto: Aistė Kančauskaitė (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond