Deel dit artikel
-

Rakuten wordt shirtsponsor van FC Barcelona

De Japanse internetwinkel Rakuten wordt de nieuwe shirtsponsor van FC Barcelona. Het merk zal vanaf volgend seizoen tot 2021 op het shirt van de Catalanen te zien zijn.

Over het sponsorcontract zijn geen bijzonderheden gecommuniceerd, maar volgens Spaanse media betaalt Rakuten tussen de 60 en 65 miljoen euro per jaar.

Het is daarmee een van de grootste sponsorcontracten ooit. Manchester City was ook in de race, maar moest dan in het rood spelen.

De sponsoring is opmerkelijk omdat Rakuten helemaal geen bekende naam is in Europa en daar nauwelijks activiteiten heeft. In Spanje heeft het bedrijf alleen Wuaki.tv. Rakuten sloot dit jaar zelfs zijn e-commerceactiviteiten in Spanje af.

Het richt zich enkel nog op marktplaatsen in Duitsland en Frankrijk. In dat laatste land wordt de naam Rakuten niet eens gehanteerd.

Deel dit bericht

4 Reacties

Arne

Bijzondere keuze inderdaad, maar snap dat Barça het doet voor dat geld (bijna 2x zoveel als Qatar-Airways!). En Rakuten is Japans, en in Japan is FC Barcelona verreweg de meest populaire Europese club, met veel fanshops. En dit maakt een toekomstig Europees avontuur voor Rakuten wat makkelijker.

Sebastiaan

Correctie, de naam Rakuten wordt niet in Frankrijk gebruikt maar wel degelijk in Duitsland (rakuten.de).

Wouter

Op RTL wordt gezegd dat de sjeiks van Qatar zo pissed zijn dat Qatar Airways als sponsor verdwijnt dat ze Neymar wegkopen om bij PSG te stallen. PSG is filiaal can Qatar.

Flip

Rakuten is ook “eigenaar” van Kobo, en daarmee tevens rerelateerd aan Bol.com
Om dan te zeggen dat Rakuten nauwelijks activiteiten heeft in Europa……..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond