Deel dit artikel
-

Real time tijden bij Connexxion

Connexxion gaat ‘real time’ vertrektijden vanaf elke Connexxion bushalte aanbieden. Te bekijken vanaf desktop, maar ook met tablet of smartphone.

Met de actuele halte-informatie kunnen reizigers altijd zien hoe laat de bus écht arriveert, stelt de vervoerder. De aankomsttijden zijn ‘real time’; op basis van continue informatie over de exacte locatie van de bus op de weg.

De meest gebruikte halte(s) kunnen opgezocht worden via connexxion.nl. De gevonden halte kan dan direct bewaard worden als favoriet, waardoor de informatie altijd snel te vinden is. Op elke haltepagina staat een unieke QR-code. Door deze in te scannen, met een QR-scanner kan de halte meteen op een smartphone gezet worden. Diezelfde QR-codes zijn ook te vinden op elke bushalte. De haltepagina is te bekijken met elke computer, tablet of smartphone.

De service is ontwikkeld door Connexxion zelf, met een bijdrage van de Provincie Utrecht.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark Vletter

Geweldig. Ik reis niet veel het OV maar het is mijn nummer 1 frustratie. Ik vond het dan ook jammer dat dit geen onderdeel was van de Groningse OV aanbesteding die uiteindelijk door Qbuzz is ingevuld. Zo duur kan het namelijk niet zijn en het draagt heel erg bij aan de positieve gebruikerservaring.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond