Deel dit artikel
-

Rechter: Kritiek op Proximedia is geoorloofd

Visual Media uit Hoogeveen heeft de waarschuwingen voor de praktijken van internetadviesbureau Proximedia van de site gehaald. Volgens een voorlopig vonnis van de rechter in Assen had dat niet gehoeven: Het recht op vrijheid van meningsuiting weegt in het geschil tussen de twee bedrijven zwaarder dan het recht op bescherming van eer en goede naam.

Proximedia is al jaren negatief in het nieuws en de klachten komen ook al jaren op hetzelfde neer: agressieve verkooptactieken in combinatie met beloften die niet worden nagekomen. Bedrijven die weigeren te betalen worden voor de rechter gesleept: soms met succes, maar even vaak ook niet.  De database van Rechtspraak telt inmiddels niet minder dan 81 rechtszaken die Proximedia tegen Nederlandse ondernemers heeft aangespannen of vice versa.

Proximedia, dat websites, bedrijfsvideo’s en online marketing verzorgt onder namen als BeUp en tegenwoordig ook MKB Clickservice, lijkt niet gediend van negatieve publiciteit en stelt ‘miljoenen euro’s’ schade te lijden.

Zo ook door websitebouwer Visual Media, die op haar site waarschuwde voor het bedrijf. BeUP eiste in kort geding dat die waarschuwing werd weggehaald en dat een dwangsom van maximaal 50.000 euro wordt opgelegd als dat zou worden nagelaten. De rechter veegde alle bezwaren van tafel. Proximedia heeft de klachten, waarover werd geschreven, ‘onvoldoende betwist’.

Visual Media heeft het gewraakte artikel toch maar verwijderd, met verwijzing naar diverse publicaties over de zaak. ‘Het gewenste effect (mensen waarschuwen) is bereikt en het recht heeft gezegevierd.’

Deel dit bericht

5 Reacties

Bert

Het genoemde aantal van 81 rechtszaken is slechts een topje van de ellende, die Proximedia in de laatste 10 jaar binnen het MKB heeft veroorzaakt. Vele kleine ondernemers zijn misleid en bedrogen. Ze hebben onvoldoende geld en middelen om een langdurige civiele procedure te starten en blijven daardoor vier jaar lang gefrustreerd en ontevreden de onder dwaling (misleiding en bedrog) tot stand gekomen overeenkomst betalen!

Cornelskin@hotmail.com

Sinds februari 2008 ben ook ik in een rechtszaak betrokken bij Proximedia. Dezelfde ellende omtrent niet geleverde afspraken, zoals enkele honderden gedupeerde met mij. Nu is op van 14 november 2012 het vonnis van Proximedia afgewezen door de kanton rechter Mr. R.C. Hartendorp te Utrecht.
Op 2 april 2013 is er Hoger beroep aangevraagd door Proximedia.
Volgens mijn advocaat Dhr. J .BOLTE is de kans nihil dat ik deze zaak ga winnen. Al mijn grieven zijn nu al verworpen. Ik werk inmiddels al niet meer, en heb AOW , al deze jaren leef ik onder vreselijke omstandigheden, en beleef ik geen vreugde meer in het leven. Ik kan deze onrecht niet handelen.
Weet u hoe ik en mede met mij de vele gedupeerde deze zaak Proximedia eens voorgoed kan laten stoppen met deze frauduleuze Praktijken. We hebben allemaal exact hetzelfde verhaal. Is het mogelijk om ook als gewone burger die een eenmanszaak drijft, recht te haken in dit zgn. Rechtssysteem. Tegen een bedrijf als Proximedia? Zij toveren allemaal schijnnota’s tevoorschijn op de rechtbank, alszijnde uitgevoerde werkzaamheden aan het bouwen van een website bv.. Wij als persoon hebben niets om te tonen.
Graag een advies hoe verder!

tonnie

Ik ben ook zoals vele anderen ook genaaid door proximedia, loonbeslag enz. door deurwaarders kantoor Nouta, waarschijnlijk een goede partner van proximedia, ik ben op zoek naar een goede advocaat die ervaring heeft met dit bedrijf,
Weet iemand er een . Met vriendelijke groet Ton

Ferlent - Macventure sports

Ook wij mogen er aan geloven dat wij met een kosten plaatje zitten! Juridiisch goed in elkaar gezet. Wij zoeken meer slachtoffers die met ons samen hier tegen in gaan. Kan niet zo zijn dat dit al jaren zo gaat en alle ondernemers hun passie moeten loslaten. Neem contact op met ons💪

Marco - Karunika

Voor mij geldt hetzelfde.
Een slinkse verkoper had me erin geluisd met valse beloftes en leugens. Ze hebben geen enkel hart voor de ondernemer, waar het hun omgaat is je in dat wurgcontract krijgen en je geld uit de zak kloppen. Ze hebben een proces verbaal tegen me aangespannen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond