Deel dit artikel
-

Recordcijfers voor Samsung

De smartphone Galaxy S8 heeft mede gezorgd voor een uitstekend tweede kwartaal van Samsung. Daarnaast zette de chipdivisie recordcijfers in de boeken.

Samsung boekte een nettowinst van 11,1 biljoen won, omgerekend ruim 8,4 miljard euro. De operationele winst en omzet bedroegen resp. 14,1 biljoen won en 61 biljoen won, beide iets meer dan voorzien.

De vraag naar televisies viel wat tegen, maar zeker een kwart van de omzet komt van halfgeleiders, goed voor 7,2 miljard dollar omzet. Ook OLED schermen voor smartphones lopen goed. De mobiele tak noteerde een omzet van 3,7 miljard, iets lager dan een jaar geleden.

Aan de top van het bedrijf blijft het intussen onrustig. Vicevoorzitter Lee-Jae-yong belandde als gevolg van een corruptieschandaal in de gevangenis.

De kwartaalcijfers van rivaal LG waren vandaag minder mooi. Daaruit blijkt dat de smartphonedivisie wederom verlies lijdt. De omzet van deze divisie was 2,70 biljoen won, 2,1 miljard euro. LG wil aan de vooravond van de IFA in Berlijn zijn volgende vlaggenschiptelefoon introduceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond