Deel dit artikel
-

‘Reorganisatie bij hardwarelab Amazon’

Amazon schijnt het lab dat hardware maakt voor de retailer te willen reorganiseren. Dat meldt Fast Company in een omslagartikel. Diverse werknemers zijn opgestapt bij Lab126, dat in Sunnyvale, Californië is gevestigd. De mislukking van de Fire Phone vorig jaar zou de belangrijkste, hoewel niet de enige, reden zijn.

Lab126 is verantwoordelijk voor onder meer de Kindle-hardware en de vorig jaar gelanceerde Fire Phone, die ondanks opvallende mogelijkheden als 3D-weergave zonder bril niet is aangeslagen.

Het min of meer geheime Lab126 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een organisatie van maar liefst 3000 werknemers. Maar in de afgelopen maanden zijn diverse managers opgestapt, onder wie Malachy Moynihan, onder wiens leiding Fire TV werd ontwikkeld. Ian Freed, verantwoordelijk voor de Fire Phone, is met sabbatical. David Foster, voorheen van Kindle Fire, heeft nu de leiding over de meer geavanceerde producten gekregen.

De reorganisatie zou vooral als doel hebben om de diverse werkgroepen, die min of meer als startups fungeren, beter aan te sturen.

Ondanks het vertrek van diverse medewerkers, zou Amazon-topman Jeff Bezos niet ontevreden zijn geweest over de technische capaciteiten van de Fire Phone. Het bedrijf heeft niettemin 170 miljoen dollar moeten afschrijven op de ontwikkeling van het product. In de magazijnen liggen 83 miljoen dollar aan onverkochte Fire Phones.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond