Deel dit artikel
-

10 miljoen voor investeringen in innovatieve starters

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt dit jaar 10 miljoen euro beschikbaar voor private fondsen die geld willen investeren in startups en het innovatieve MKB. Deze zogenoemde business angels kunnen per fonds maximaal 1 miljoen euro lenen van de overheid.

De Business Angel-regeling is door het ministerie van EZK opgezet om jonge bedrijven verder te helpen. Deze ondernemers kunnen vaak geen krediet krijgen via een bank en zijn nog niet interessant genoeg voor grotere investeringsmaatschappijen.

Voor de regeling geldt dat business angels minimaal eenzelfde bedrag ook beschikbaar stellen voor investeringen. Met het totale investeringsbedrag kan vervolgens geïnvesteerd worden in startups en innovatieve MKB’ers voor bedragen tussen de 50.000 en 500.000 euro volgens een opgesteld fondsplan.

Met deze regeling wil staatssecretaris Mona Keijzer het makkelijker maken om kapitaal te steken in jonge snelgroeiende bedrijven. Vandaag ondertekent ze de eerste leningsovereenkomst van 600.000 euro met het fonds Orthos Ventures dat zich richt op starters in de ruimtevaartsector, robotica en kunstmatige intelligentie.

Ook kunnen jonge bedrijven maximaal 350.000 euro krijgen uit de Vroegefasefinanciering om te onderzoeken of hun idee een kans van slagen heeft op de markt. Ook kunnen ze aankloppen bij Qredits voor een zakelijk krediet tot 250.000 euro. Hiervan kan ook het traditioneel MKB, zoals de bakker of fietsenmaker, gebruik maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond