Deel dit artikel
-

Retailer FAME vraagt faillissement aan

De eigenaren van FAME Plaza hebben vandaag het faillissement aangevraagd. Vrijdag sloot de winkel al plotseling de deuren.

Hoe groot de uitstaande schuld is, is niet bekend gemaakt, maar een doorstart lijkt niet erg waarschijnlijk. FAME Plaza was de enig overgebleven zaak van oprichters Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter. Zij hadden winkel uit het faillissement van Free Record Shop gered. Zij wilden een alternatief bieden voor het online bestellen van muziek en films, met de nadruk op beleving.

Diverse vertegenwoordigers van de muziek- en entertainmentindustrie betreuren de sluiting. ‘De symbolische waarde voor de branche is groter dan de economische waarde’, zegt Ad Eijkemans, Benelux marketing director 20th Century Fox, tegen Entertainment Business. ‘Amsterdam verliest in ieder geval een winkel voor liefhebbers en het is tevens jammer voor de ‘artist community’, die daar op gezette tijden terecht kon voor instores de andere promotie’, zegt Kees van Weijen van Roughtrade/PIAS.

Martin Jessurun, President Warner Music Benelux, zag het einde aankomen. ‘Gezien het recente betalingsgedrag van FAME was dit geen verrassing.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Jacob Lageveen

Zonde maar erg voorspelbaar. FAME heeft veel last van de digitalisering en niemand koopt tegenwoordig nog een CD. Wel jammer want FAME was echt een grote retailer!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond