Deel dit artikel
-

RIM lanceert volgende generatie mobieltjes

De Canadese fabrikant RIM heeft vanochtend in Florida zijn nieuwste mobiele platform BlackBerry 10 gelanceerd, dat het noodlijdende bedrijf er weer bovenop moet helpen.

Toekomstige toestellen met dit platform hebben geen fysiek toetsenbord meer, maar werken met een geoptimaliseerd virtueel toetsenbord dat bovendien kan ‘raden’ wat de gebruiker wil tikken. Het platform is gebaseerd op de QNX systeemsoftware die ook de PlayBook tablet van RIM aanstuurt.

De komst van QNX was al langer bekend, maar het is nu dan de bedoeling dat toestellen met dit platform eind 2012 verschijnen.

De nieuwe CEO Thorsten Heins toonde in Florida een eerste prototype zien onder de naam Dev Alpha. Dat mobieltje ligt meer in de lijn van toestellen zoals die door rivalen Apple en Samsung worden vervaardigd.

Voor RIM wordt het erop of eronder. Het Canadese verliest wereldwijd marktaandeel aan concurrenten. In het verleden onderscheidde RIM zich vooral door toestellen voor de zakelijke markt. Daar zal in de toekomst weer meer de nadruk op komen te liggen.

Nadeel is wel de introductie van de nieuwe software langer dan een half jaar op zich laat wachten. Tegen de tijd dat de nieuwe BlackBerry’s op de markt verschijnen, zal vermoedelijk ook de iPhone 5 verkrijgbaar zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond