Deel dit artikel
-

RIM stelt BlackBerry 10 voor

Het Canadese bedrijf RIM heeft zojuist in het Californische San Jose zijn nieuwe systeemsoftware BlackBerry 10 gedemonstreerd. Ontwikkelaars in Nederland werden vorige week al bijgepraat.

BlackBerry 10 wordt begin 2013 gelanceerd en moet alle ellende waarin het Canadese bedrijf de laatste tijd in verzeild is geraakt doen vergeten. De systeemsoftware zal worden gebruikt voor de volgende generatie smartphones en tablets. Operators kunnen in oktober al beginnen met testen.

CEO Thorsten Heins beschreef BB10 als het ‘OS dat dingen voor elkaar krijgt’.

Nieuwe BlackBerry’s worden voorzien van virtuele en fysieke toetsenborden, die kunnen raden wat de gebruiker wil schrijven.

Er komen apps voor Facebook, Twitter, Fousquare en LinkedIn. Via de BlackBerry Hub kan men berichten, notificaties en tweets snel bekijken, zonder een nieuwe app te openen.

Ontwikkelen voor BlackBerry 10 wordt makkelijker. Met wat aanpassingen kunnen ook Android-apps onder BB10 draaien.

Via App World (nu al tachtig miljoen gebruikers) zullen ook muziek, speelfilms en televisieprogramma’s worden aangeboden.

Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om toestellen van gebruikers op afstand te beheren, en bijvoorbeeld gebruikers de toegang tot bepaalde apps te ontzeggen. Elke telefoon krijgt de beschikking over profielen, bijvoorbeeld voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Een extra telefoon voor de zaak is dus niet nodig.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond