Deel dit artikel
-

#RIPTwitter paniek is storm in glas water (update)

Sinds Buzzfeed vandaag meldde dat Twitter berichten gaat rangschikken op basis van relevantie, terwijl het netwerk tot nu toe tweets in chronologische volgorde liet zien, dreigt er een opstand van gebruikers. Onder de hashtag #RIPTwitter uit menigeen momenteel zijn ongenoegen, vooral op Twitter zelf. Twitter heeft niets aangekondigd, laat staan gezegd dat het zou stoppen met de chronologische tijdlijn.

Dat Twitter experimenteert met een nieuwe tijdlijn die de ‘belangrijkste’ tweets bovenaan zet is geen nieuws meer. Het is een van de vernieuwingen die oprichter en CEO Jack Dorsey wil doorvoeren om Twitter weer relevant te maken. Ook wordt waarschijnlijk de limiet van 140 tekens losgelaten.

Uit niets blijkt echter dat de tijdlijn-nieuwe-stijl, afgekeken van Facebook, ‘verplicht’ wordt. In tegendeel, gebruikers die al mochten spelen met de tijdlijn, zeggen dat er een optie is om tweets weer chronologisch te rangschikken. Dat moet nu wel iedere keer als de gebruiker opnieuw inlogt. Er zijn ook sterke aanwijzingen dat het nieuwe algoritme alleen wordt gebruikt in de eigen apps van Twitter.

CEO Jack Dorsey reageerde als volgt op alle ophef:

Capture

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Kirsten

Beetje kort door de bocht dat het dan ‘dus’ een storm in een glas water is. Op Fb moet je ook elke keer opnieuw instellen dat je ‘most recent’ berichten bovenaan wilt hebben, en dan nóg doet hij dat niet altijd én komen tal van berichten uberhaupt niet in beeld. Alleen als ik een lijst aan maak waar ik specifieke mensen in zet zie ik ineens wel alle berichten. Ik heb er geen vertrouwen in dat dit bij twitter anders zal zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond