Deel dit artikel
-

Rocket Internet stopt 16,5 miljoen euro in TravelBird

De Nederlandse reiswebsite TravelBird krijgt een nieuwe investering van 16,5 miljoen euro van Rocket Internet, tegen een waardering van 156 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt.

Rocket Internet krijgt nu een belang van 25 procent in het Nederlandse bedrijf. Met die financiering wil men de mobiele reiservaring verbeteren.

Reisbedrijf TravelBird wil later dit jaar ook zijn eerste kantoren buiten Europa openen. Australië staat voor na de zomer op de agenda, andere landen worden nog bekeken met partner Rocket Internet.

Dat zegt directeur Symen Jansma in een interview met Emerce magazine. Zijn bedrijf bestaat deze maand vijf jaar en bediende in die periode 2,5 miljoen vakantiegangers met een miljoen vakanties.

TravelBird bedient vanuit Nederland nu zeventien Europese landen, maar wil in de loop van 2015 zijn vleugels geografisch breder uitslaan. Daartoe onderzoekt Jansma nu in welke landen hun kantoren wil openen buiten Europa.

Dagelijks boeken ongeveer 15.000 mensen een reis via de website van TravelBird. In het dinsdag verschenen jaarverslag van Rocket Internet worden TravelBird en Traveloka de ‘reizende sterren’ van de investeerder genoemd. Het transactievolume ging vorig jaar naar 96 miljoen euro.

* Een interview met Symen Jansma staat in het aprilnummer van Emerce magazine. Nog geen lid? Word hier alsnog abonnee.

Deel dit bericht

2 Reacties

leonard wolters

Fantastisch nieuws. Well done

Rommert | emark

Job well done, congrats Symen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond