Deel dit artikel
-

TravelBird zoekt expansie buiten Europa

Reisbedrijf TravelBird wil later dit jaar zijn eerste kantoren buiten Europa openen. Australië staat voor na de zomer op de agenda, andere landen worden nog bekeken met partner Rocket Internet.

Dat zegt directeur Symen Jansma in een interview met Emerce magazine. Zijn bedrijf bestaat deze maand vijf jaar en bediende in die periode 2,5 miljoen vakantiegangers met een miljoen vakanties.

TravelBird bedient vanuit Nederland nu zeventien Europese landen, maar wil in de loop van 2015 zijn vleugels geografisch breder uitslaan. Daartoe onderzoekt Jansma nu in welke landen hun kantoren wil openen buiten Europa.

In de tweede helft van 2015 moet een site in Australië open gaan. Brazilië staat ook op het verlanglijstje. Met experts van Rocket Internet wordt tevens bekeken welke andere landen groeipotentieel hebben. De aandeelhouders van Rocket Internet hebben een belang in TravelBird.

Het reisbedrijf deed vorig jaar een omzet van 95 miljoen euro, drie keer meer dan het jaar ervoor. De waardering bij de laatste investeringsronde lag op 140 miljoen euro.

* Het interview met Jansma staat in het aprilnummer van Emerce magazine. Nog geen lid? Word hier alsnog abonnee.

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond