Deel dit artikel
-

Rodin Broadband gaat snel internet in heel Groningen aanleggen

Rodin Broadband Groningen gaat het netwerk voor supersnel internet in de gehele provincie aanleggen. Het plan van het bedrijf voldoet aan de criteria van de regeling ‘Snel Internet Groningen’. Meer dan 13.000 adressen hebben nu geen toegang tot snel internet.

Het is de bedoeling dat de aanleg dit najaar van start gaat en dat binnen twee jaar het snelle internet in de provincie – ook in de buitengebieden – beschikbaar is.

Rodin bepaalt straks samen met de gemeenten op welke tracés het netwerk wordt aangelegd. Daarnaast zorgen de gemeenten voor de juiste vergunningen voor het graafwerk en het plaatsen van de centrales. Als er voldoende abonnementen zijn verkocht, start de aanleg in een gemeente.

Door de hoge investeringskosten is het voor telecomaanbieders niet rendabel om snel internet in het buitengebied aan te leggen. Daarom hebben de provincie Groningen, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) hier samen 40 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. De subsidieregeling ‘Snel Internet Groningen’  is onderdeel van  het programma Groningen@Work van de provincie Groningen, het programma Digitale Bereikbaarheid van de EBG en het programma Kansrijk Groningen van de NCG.

Deel dit bericht

1 Reactie

HK Kruijer

LS,
Eindelijk ook snel internet voor mij?
Ik woon te Borgercompagnie 22 Sappemeer. 9611TB.
Al jarenlang blijft mijn straat een achtergebleven gebied vwb telecom voorzieningen.
Ooit was het niet rendabel om de kabel 1 km door te trekken vanaf de Vosholen Sappemeer. Verderop in de voormalige gemeente Menterwolde is er wel kabel.

Mijn vraag is nu of ik in de nabije toekomst eindelijk verbetering mag verwachten???? dus als uw bedrijf héél Groningen van snel internet gaat voorzien?

Ik zie uw antwoord met spanning tegemoet.

Groet,

Harry Kruijer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond