Deel dit artikel
-

RTL België naar DPG Media en Rossel

RTL Group is akkoord met de verkoop van RTL België aan de Belgische mediabedrijven DPG Media en Groupe Rossel. Dat daarmee werd onderhandeld was al bekend.

RTL krijgt 250 miljoen euro voor de verkoop, meldt RTL Group vanochtend.

RTL Group was 33 jaar lang meerderheidsaandeelhouder van RTL België, voordat het in december 2020 volledig eigenaar werd van de zendergroep.

Het pakket omvat drie Franstalige tv-zenders: RTL-TVI (familie), Club RTL (kinderen, sport, klassieke films en series) en Plug RTL (fictie, reality-tv).

Daarnaast krijgen DPG en Rossel de radiostations Bel RTL (nieuws), Radio Contact (muziek) en de digitale zender Mint (rockmuziek) in handen, net als de streamingdienst RTL Play en de nieuwswebsite RTLInfo.be.

DPG Media en Groupe Rossel zijn sterke crossmediale bedrijven die goed uitgerust zijn om de digitale transformatie van RTL België te realiseren, zo stelt Elmar Heggen van RTL Group.

Voor RTL Nederland is gekozen voor een joint venture (lees: fusie) met Talpa. Aanvankelijk zou DPG van plan zijn geweest een bod op RTL Nederland uit te brengen.

De Belgische transactie wordt in het vierde kwartaal van 2021 afgerond.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Ik ben toch wel benieuwd wat DPG / Rossel van plan is met RTL Belgium. RTL Group heeft zijn Franse M6 laten fuseren met concurrent TF1, waardoor RTL Belgium de goedkope Franse programma’s van een voorheen zusterbedrijf, mogelijk ziet wegvallen of tegen een veel hogere prijs moet inkopen. Dat tast meteen de winstgevendheid van de tv zenders aan. Vlaamse VTM programma’s nasynchroniseren wordt een moeilijk verhaal in Wallonië. Waarom DPG Media Groupe Rossel nodig had bij deze deal is mij ook onduidelijk.

Qua nieuwsvoorziening zie ik de synergieën wel, maar de rest?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond