Deel dit artikel
-

Russische telco opent internationaal AI-fonds van 100 miljoen

Een dochterbedrijf van Ruslands grootste telecomaanbieder MTS opent een investeringsfonds voor kunstmatige intelligentie.

Een pot van 100 miljoen dollar zal komende jaren worden geïnvesteerd in startende en groeiende AI-bedrijven. Het fonds MTS AI kijkt zeker niet enkel op de thuismarkt. Er wordt gezicht naar techbedrijven in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Het grootste bedrag dat MTS AI kan investeren per ronde is twintig miljoen dollar, maar dan moet de ontvanger wel erg veelbelovend zijn.

Naast het VC-fonds heeft MTS ook een incubator opgericht. Die steekt maximaal honderduizend dollar in veelbelovende concepten en helpt vooral met businesscoaching en netwerken.

Kunstmatige intelligentie wordt gezien als de motorolie en de motor zelf van economische groei en nieuwe bedrijfsmodellen. De techniek is ondenkbaar breed toepasbaar, van planning van scheepsladingen tot het spotten en volgen van ruimteafval tot het herkennen van verkeerd geparkeerde elektrische scooters.

MTS staat in New York aan de beurs genoteerd. Het bedrijf is naast telecomdiensten ook actief in media, retail en fintech. Dit takken zijn goed voor ongeveer een kwart van de halfjaaromzet van 1,5 miljard euro (+10,6%)

Foto: CFO Alexey Posternak

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond