Deel dit artikel
-

Rutte brengt werkbezoek aan Brainport Eindhoven

Minister-president Rutte brengt vandaag een bezoek aan de creatieve sector van Brainport Eindhoven op Strijp-S en Strijp-T. Hij krijgt er verschillende rondleidingen en spreekt met bestuurders, ondernemers en leerlingen over de (maak)industrie van de toekomst.

Het werkbezoek aan Brainport Eindhoven start begin van de middag met een bezoek aan Microlab. Microlab biedt werkruimte aan diverse ondernemers, variërend van ambachtelijke meubelmakers tot high-tech start ups, die door elkaar te ontmoeten en samen te werken nieuwe oplossingen en producten bedenken.

Aansluitend bezoekt Rutte SintLucas, een vmbo- en mbo-vakschool voor beroepen in de creatieve industrie.

Bij het Enversed VR Experience Center stapt de minister-president in de wereld van virtual reality. Enversed ontwerpt onder meer VR-toepassingen voor de Business to Business-markt. Tijdens het bezoek aan het Experience Center wordt een aantal van deze producten getoond.

Ook staat een bezoek aan design- en innovatiebureau VanBerlo op het programma. VanBerlo bevordert innovatie bij andere bedrijven en adviseert zijn klanten bij deze innovatietrajecten.

Rutte opent aansluitend de nieuwe fabriek van Additive Industries. Additive Industries is gespecialiseerd in het ontwikkelen van 3D metaalprintsystemen voor het printen van metalen onderdelen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, automotive en medische technologie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond