Deel dit artikel
-

Omzet Salesforce bijna kwart hoger

CRM-reus Salesforce presenteerde gisteren beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet kwam met 2,68 miljard dollar 25 procent hoger uit dan vorig jaar. De winst per aandeel bedroeg 39 dollarcent, terwijl Wall Street 37 dollarcent had verwacht. 

Het gros van de omzet komt van abonnementen op clouddiensten. Uit de cijfers blijkt dat de salescloud nog altijd de grootste omzet genereert, namelijk 906 miljoen dollar. De servicecloud is goed voor 495 miljoen en de marketingcloud noteerde 346 miljoen. De omzet van de servicecloud bleef iets achter bij de verwachtingen van analisten.

Salescloud groeit vooral internationaal. Zeker 40 procent van het nieuwe personeel komt van buiten de VS. Niettemin zorgen de VS voor het leeuwendeel van de omzet. Europa is nog maar ongeveer een vierde daarvan.

Voor het vierde kwartaal rekent Salesforce op 2,8 miljard dollar omzet. Voor heel 2017 komt de omzet uit op ruim 10 miljard.

Salesforce maakte ook bekend dat Bret Taylor, ooit de CTO van Facebook en oprichter van Quip, nu chief product officer is geworden. Alex Dayon is nu chief strategy officer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond