Deel dit artikel
-

Facebook integreert Workplace en Salesforce Quip

Een vreemde eend in de bijt op Dreamforce, het jaarlijkse congres van Salesforce in San Francisco, was ongetwijfeld Facebook. Het bedrijf was er vanwege zijn zakelijke platform Workplace.

In april hebben Salesforce en Facebook een samenwerking afgesproken, waardoor de enterprisesoftware van Salesforce ook beschikbaar is binnen Workplace. Het gaat dan met name om de collaboratiesoftware Quip. Facebook is een van de grootste klanten van Quip met meer dan 30.000 gebruikers. In eerste instantie werd het programma gebruikt voor de communicatie tussen Instagram en een reclamepartner.

Workplace heeft 30.000 klanten, waaronder enkele grote retailers als Walmart.

Salesforce heeft Quip vorig jaar augustus overgenomen voor 750 miljoen dollar. De clouddienst integreert tekstverwerking, rekenbladen, agenda’s, forums en chat, maar werkt ook samen met externe programma’s, zoals Box, Dropbox, Googles G Suite and Microsofts Office en OneDrive. Gebruikers hoeven het programma niet te verlaten. Alle gegevens zijn direct voorhanden.

Naast Facebook is ook 21 Century Fox een fervent gebruiker van Quip. De filmstudio zet de oplossing vooral in voor internationale planning van producties.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond