Deel dit artikel
-

Salesforce lanceert nieuwe platformdiensten

CRM reus Salesforce rolde maandag op zijn jaarlijkse congres in San Francisco nieuwe platformdiensten uit voor wat het noemt de Industriële Revolutie 4.0.

“We spreken over een vierde industriële revolutie omdat vrijwel al het zakelijke verkeer tegenwoordig via smartphones verloopt,” lichtte productdirecteur Alex Dayon toe.

De diensten zijn aanvullingen op bestaande Salesforce producten en bieden klanten meer flexibiliteit. De interactieve leeromgeving van Salesforce Trailhead krijgt onder de noemer myTrailhead bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor het toevoegen of aanpassen van eigen content, branding en de gebruikersomgeving. Salesforce introduceerde Trailhead om gebruikers meer vertrouwd te maken met de Salesforce Cloud.

Eenzelfde aanpassing, maar dan onder de noemer myEinstein, krijgt het AI platform Einstein, dat automatisch grote hoeveelheden klankdata kan analyseren. Nieuw zijn de Einstein Prediction Builder, waarmee klanten hun eigen AI-modellen kunnen ontwikkelen, en Einstein Bots, die kunnen worden getraind met historische service- en CRM-data om adequaat te kunnen antwoorden op reguliere klantvragen of deze desgewenst naadloos kunnen overdragen aan klantenservicemedewerkers.

Einstein Bots worden al experimenteel gebruikt door enkele klanten, waaronder de videodienst Hulu, maar zullen pas halverwege 2018 beschikbaar komen.

De ontwikkelomgeving voor Salesforce cloud wordt uitgebreid met myLightning. Daarmee krijgen beheerders meer greep op merkbeelden, kleuren en pagina-achtergrondafbeeldingen.

Het nog niet zo lang geleden gelanceerde IoT platform krijgt ook een uitbreiding in de vorm van myIoT. Klanten kunnen sensoren en applicatiedata combineren met klantinformatie van Salesforce.

Collaboratietool Quip, onder meer gebruikt door Amazon, wordt voortaan in de markt gezet als een platform. Het Quip Collaboration Platform is uitgebreid met zogenoemde Live Apps: applicaties met realtime-data die in Quip kunnen worden ingebed. Documenten, spreadsheets, teamcommunicatie en live informatie kunnen gezamenlijk gepresenteerd worden.

Foto: JD Lassica (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond