Deel dit artikel
-

Samenwerking UvA, TNO en CWI rond kunstmatige intelligentie

De Universiteit van Amsterdam gaat een samenwerking aan met TNO en CWI voor onderzoek naar de impact van intelligente autonome systemen in de maatschappij en de adoptie van op AI gebaseerde systemen. Daartoe tekenden de drie organisaties afgelopen week een intentieverklaring.

TNO heeft kennis van veilig data delen, uitlegbare AI en menselijk gedrag, en past deze kennis toe op innovaties in de automotive sector, het juridische en veiligheidsdomein en de financiële sector. CWI is gespecialiseerd in deep learning en statistische machine learning. En de UvA heeft met de rechtenfaculteit enerzijds de juridische en ethische kennis in huis en anderzijds biedt het Instituut voor Informatica kennis rond deep learning, information retrieval, computer vision, en veilige data-uitwisseling. Bovendien is er met het Innovation Center for AI (ICAI) en Amsterdam Data Science toegang tot het nationale en regionale ecosysteem rond AI en Data Science.

De komende tijd gaan de partijen zich binnen MCAS richten op case studies in twee applicatiegebieden namelijk autonoom en coöperatief rijden en justitie en publieke diensten. Dit zullen de groeikernen zijn van waaruit grotere initiatieven zullen worden ontwikkeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond