Deel dit artikel
-

Huishoudens worden afhaalpunt Zalando in Denemarken

Zalando en het Nederlandse Homerr werken samen bij de bezorging van pakketjes in Denemarken. Voorlopig alleen in de grote steden Aarhus en Kopenhagen.

De proef draait in Kopenhagen en Aarhus bij vijftig huishoudens gedurende drie maanden. Dat gebeurt in samenwerking met PostNord en Homerr. Deze Nederlandse start-up doet het operationele beheer van het particuliere logistieke netwerk.

Het particuliere netwerk is een aanvulling op de 1.300 pakketkluizen die PostNord reeds in bedrijf heeft in Scandinavië.

Klanten van Zalando.dk uit Aarhus en Kopenhagen krijgen in de komende maanden de mogelijkheid om een van de extra afleverpunten te selecteren. Daar wordt hun pakketje dan naartoe gestuurd. De afhaaltijd ligt tussen de 16:00 en 20:00 uur.

Mark-Jan Pieterse: ‘Denemarken is voor ons een mooie testcase. In Denemarken gaat meer dan 40 procent van de bestelling rechtstreeks naar afhaalpunten.’

Het zijn veel thuiswerkers die aan de proef meedoen. Als geaccrediteerd pakketpunt verdienen ze zo wat extra bij. In Nederland hanteert Homerr tarieven van tussen de 28 en 40 cent per verwerkt pakketje. In Nederland gaat het inmiddels om 3500 afhaallocaties.

De samenwerking tussen Zalando en Homerr is geen toeval. Chef Logistics Business Development bij Zalando is een Nederlander Remko Bakker.

Voor Homerr is dit een eerste stap naar het buitenland en het bedrijf verwacht dit najaar een update te geven over de ontwikkelingen in zowel Nederland als daarbuiten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond