Deel dit artikel
-

Samsung Dex: je telefoon als pc

Je hoort wel eens dat de smartphones van tegenwoordig tig keer sterker zijn dan de computers die de eerste raketten naar de maan brachten. Samsung bracht pas geleden zijn nieuwe paradepaardje de S8 uit en probeert daar anno 2017 het onderste mee uit de kan te halen.

Hoe? Door de telefoon te laten fungeren als een volwaardige desktopcomputer. Moet je wél even de DeX erbij aangeschaffen, een hippe door marketeers verzonnen naam voor deze cradle. Formeel heet die de Desktop Experience.

Samsung is niet de eerste die dit concept toepast, maar wel het grootste merk. En het werkt simpel: schuif het klepje open, zet je telefoon op de USB-poort en verbindt de cradle per bluetooth of HDMI met de monitor. En waarom zou je hem dan niet direct aan een 4K-scherm hangen? Muis en toetsenbord erbij en klaar is Kees. Zelfs control-c/v werkt gewoon.

De DeX bevat wel een aangepaste Android-versie. Daardoor kan je met meerdere schermen tegelijk werken, staan alle programma’s in één handig overzicht, met rechtsonder de statusbalk die je normaal bovenaan je telefoonscherm ziet staan. Van daaruit kun je ook bellen en sms’en. En aan de veeleisende poweruser is ook gedacht. Het apparaat ondersteunt namelijk ook desktopvirtualisatie met Citrix Receiver, VMware Horizon Client en Amazon WorkSpaces.

Specificaties
Compatible: Samsung S8, S8+sa
Gewicht: 230 gram
Connectiviteit: Ethernet, HDMI, 2x bluetooth 2.0, USB 2.0 en USB-C
Ventilator: tegen oververhitting telefoon
Extra: cradle is tevens oplader
OS: Android
Prijs: 119 euro
Site: Samsung Dex

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#158).

Deel dit bericht

1 Reactie

van gucht hedwig - BMx Computers

ja, maar als je belt kan je niet terzelfdertijd computeren en omgekeerd ook niet,
maar met de onze bmxpad.com wél

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond