Deel dit artikel
-

Samsung lanceert iPhone killer: stem- en cameraherkenning

Een mobiele telefoon die gezichten en stemmen herkent: Apple heeft wat in te halen. Vanavond lanceerde Samsung in Londen zijn derde smartphone in de Galaxy S-serie.

De Galaxy S III heeft een HD AMOLED-scherm van 4,8 inch met 720p resolutie, een Exynos 1.4 GHz quadcore processor en een 8 megapixel camera. Hij draait op Android 4.0. Hij is iets zwaarder dan de HTC One X, maar wel dunner.

Meest opvallend is de intelligentie. In navolging van Apple heeft nu ook Samsung zijn eigen Siri: een persoonlijke assistent die informatie kan opzoeken. Spraakherkenning – gebaseerd op Sensory’s TrulyHandsfree technologie – is nog niet mogelijk in het Nederlands, wel in het Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en Koreaans.

Daarnaast kan de mobiele telefoon gezichten herkennen, bijvoorbeeld van vrienden. Het scherm gaat niet op zwart zolang de camera ogen ziet.

Met de ingebouwde NFC-chip kan draadloos worden betaald, maar ook in combinatie met WiFi-content worden uitgewisseld.

De 2100mAh-accu kan worden verwijderd en het toestel is draadloos op te laden.

De telefoon komt 29 mei uit in Europa in twee kleuren: blauw en wit en met 16, 32 en 64 GB capaciteit.

Tegelijk met het toestel werden ook twee diensten gelanceerd: de S Health personal wellness-app en een muziekdienst met 17 miljoen nummers.

Samsung organiseerde het persevenement in Londen in verband met de Olympische Spelen, waar het toestel extra aandacht krijgt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is sponsor van de Spelen.

De grote vraag is hoe Apple zal reageren op dit jongste toestel van zijn belangrijkste rivaal. De iPhone 5 wordt niet eerder dan in het najaar verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond