Deel dit artikel
-

Samsung klampt zich nog steeds vast aan zijn premium smartphone

Samsung heeft zojuist in Barcelona zijn nieuwste paradepaardje Galaxy S7 (Edge) aangekondigd. De productpresentatie aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona in 360 graden VR gestreamed. Ook het aanwezige publiek zat met zware VR-brillen te kijken.

Samsung is voor zijn omzet en winst nog altijd grotendeels aangewezen op de verkoop van premium smartphones. Dat lijkt met toenemende concurrentie van vooral Chinese fabrikanten steeds moeilijker te worden. Het Zuid Koreaanse bedrijf begon 2016 dan ook met de waarschuwing dat het een moeilijk jaar tegemoet gaat als  gevolg van de zwakke wereldeconomie en toenemende concurrentie.

Of dat met de nieuwe Samsung S7 (Edge) wel gaat lukken is de vraag. Het design is amper veranderd ten opzichte van het vorige model, maar de Galaxy is nu stof- en waterdicht en heeft een Dual Camera. De batterijcapaciteit is aanzienlijk vergroot. Het interne geheugen van 32 GB is met een MicroSD-kaart tot 200 GB uit te breiden. En door de Always On functie zijn notificaties altijd zichtbaar op het scherm, een noviteit die LG ook al had ontdekt.

De Galaxy S7 kwam echter niet meer als een grote verrassing. Ongeveer alle details rond het toestel waren de afgelopen weken al gelekt, zoals de afmetingen (5.1 en 5.5 inch), een Exynos 8890-chipset en tot 4GB aan werkgeheugen.

20160221DY9SWN9LSLULBNQRVZNS9D5MTegelijk werd ook de Gear 360 camera gelanceerd, zelfs met een verassingsoptreden van Facebook CEO Mrk Zuckerberg. De Samsung Gear 360 is uitgerust met dubbele fisheye-lenzen, die beide een 15 megapixel beeldsensor hebben. Hierdoor kun je 360-graden video’s in hoge resolutie (3840×1920) maken, net als 30 megapixel foto’s.

De Gear 360 zet de opnames door naar de smartphone, zodat je de beelden direct kunt bekijken, opslaan of delen via Facebook, YouTube en Google Street View.

De Gear 360 werkt samen met verschillende Samsung smartphones, waaronder de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. De camera is in het tweede kwartaal beschikbaar voor 419 euro.

De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn vanaf 11 maart 2016 in Nederland verkrijgbaar, in de kleuren Black Onyx, Gold Platinum en White Pearl voor resp. 699 euro en 799 euro voor 32 GB geheugen.

Anders dan vorig jaar regent het dit jaar op Mobile World Congress, dat officieel maandag van start gaat, geen grote aankondigingen. LG lanceerde vanmiddag de LG G5. De Chinese fabrikant Xiaomi komt met de Mi 5, maar HTC en BlackBerry kondigen hun premium modellen liever op hun eigen evenementen aan.

Microsoft heeft de Surface Phone in voorbereiding, maar ook die wordt niet in Barcelona verwacht en ook Apple schittert al jaren door afwezigheid.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond