Deel dit artikel
-

Samsung en Oculus samen in virtual reality

Samsung en Oculus hebben de krachten gebundeld voor de nieuwe Samsung Gear VR Innovator’s Edition, de eerste op grote schaal verkrijgbare mobiele VR headset. De overigens nog redelijk groot uitgevallen Samsung Gear VR is afgestemd op Samsung Galaxy Note 4, die zojuist op de IFA in Berlijn werd gelanceerd.

De Samsung Gear VR is volgens Samsung zelf ‘zeer comfortabel’ dankzij het gebruik van zachte en lichtgewicht materialen. Hij is draadloos waardoor de gebruiker volledig kan opgaan in games, 360 graden video’s en educatieve content te bekijken. De Samsung Gear VR is uitgerust met een 5,7 inch Quad HD Super AMOLED display van de Galaxy Note 4. Voordeel van het AMOLED scherm is dat de kijker minder vertragingen ziet.

CTO John Carmack van Oculus (sinds kort eigendom van Facebook) vertelde zojuist dat het om een maandenlange ‘geheime samenwerking’ ging.

De Samsung Gear VR is vanaf het vierde kwartaal beschikbaar in de kleur Frost White voor een verkoopadviesprijs van 199 euro. In combinatie met de Samsung Game Pad bedraagt de verkoopadviesprijs 249 euro.

Zoals al werd verwacht breidt Samsung de Galaxy Note-serie uit met de Note 4 en de Note Edge. De Note 4 smartphone heeft een 5,7 inch Quad HD (2560×1440) Super AMOLED display, volgens Samsung ideaal voor levendige beelden met diepe contrasten. Het toestel is verder uitgerust met een 16 megapixel camera met Smart Optical Image Stabilizer, die automatisch de sluitertijd aanpast in donkere omgevingen. De frontcamera (3,7 megapixel) heeft standaard een opnamehoek van 90 graden, maar kan uitgebreid worden tot 120 graden.

De Galaxy Note Edge heeft een opvallend gebogen display die met één duimveeg informatie over laatst gebruikte apps, notificaties en andere functies weergeeft. Daarnaast ontvangen gebruikers notificaties op het Edge display terwijl ze video’s kijken, zonder dat de kijkervaring wordt onderbroken. De Galaxy Note Edge verschijnt vooralsnog niet in Nederland.

De Galaxy Note 4 is vanaf begin oktober in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

Animated gif: Engadget

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond