Deel dit artikel
-

Samsung onthult opvouwbare smartphone

Samsung heeft vanavond tijdens de Samsung Developer Conference zijn eerste opvouwbare scherm voor smartphones gepresenteerd. Het idee is dat het toestel dichtgeklapt als smartphone en uitgevouwen als tablet fungeert.

Het Infinity Flex Display combineert volgens het bedrijf het beste van twee werelden: een compacte smartphone die je kunt uitvouwen tot een groot display. Multitasken, content bekijken, browsen, connecten – je doet het allemaal zonder onderbreking terwijl je het scherm uitvouwt van klein naar groot formaat.

Het scherm zou probleemloos honderdduizenden keren gevouwen kunnen worden, zxegt Samsung, die niet vertelde wanneer dit scherm commercieel verkrijgbaar is.

De reden dat het scherm werd getoond is dat ontwikkelaars er nu apps voor kunnen schrijven.

Google maakte vanavond bekend dat Android gaat opvouwbare telefoons ondersteunen. Daarbij kunnen apps zich aanpassen aan een nieuwe schermgrootte.

Samsung kondigde ook een nieuwe gebruikersomgeving voor smartphones aan, One UI. Het minimalistische design houdt de relevante content aan de onderkant van het scherm. Een bèta van One UI komt deze maand beschikbaar in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea. Vanaf volgend jaar is de UI beschikbaar voor Galaxy S9, S9 Plus en Note 9.

Deel dit bericht

1 Reactie

Adam

Ik vroeg me af hoe er het zit met de patent voor deze opvouwbaren schermen? Heeft Samsung de oorlog met LG gewonnen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond