Deel dit artikel
-

Ook Samsung gaat live streamen

Samsung gaat de strijd aan met apps als Meerkat en Periscope. Gebruikers van de zojuist aangekondigde Galaxy S6 edge+ kunnen live streamen naar YouTube.

Niet alleen ondersteunt de luxe versie van de S6 4K video, met Live Broadcast stream kunnen gebruikers live streamen vanaf de smartphone in Full HD video naar personen of hele groepen uit hun contactenlijst. Het grote publiek is te bereiken via YouTube Live. ‘Geen noodzaak om allerlei apps te installeren’, aldus Samsung.

Samsung had zijn nieuwe Galaxy S6 edge+ (het antwoord op iPhone 6 Plus) en phablet Note 5 aanvankelijk op de IFA in Berlijn willen lanceren, maar het bedrijf wilde Apple voor zijn en vervroegde zijn presentatie in New York. Apple zal vermoedelijk kort na de IFA zijn nieuwe iPhones lanceren. Het ‘spook’ van zijn grootste concurrent is blijkbaar zo nadrukkelijk aanwezig, dat Samsung naar verluidt al binnen enkele maanden de opvolger S7 wil uitbrengen.

De verwachte verkoopexplosie van de Samsung S6 is tot dusverre uitgebleven door de enorme concurrentie op de smartphonemarkt. Naast Apple heeft Samsung steeds meer last van Chinese mobieltjesmakers.

De nieuwe toestellen hebben min of meer dezelfde specificaties als de originele S6 Edge die nog maar zeer kort op de Nederlandse markt te koop is. Het gekromde 5,7 inch Quad HD Super AMOLED scherm heeft volgens het bedrijf ‘diepe schermcontrasten en detaillering’. Opladen gaat zowel draadloos als met een kabeltje, waarbij de draadloze variant compatibel is met vrijwel iedere draadloze oplader die verkrijgbaar is. Volledig opladen met kabel gaat in zo’n 90 minuten.

Het tweede product dat vanavond werd gepresenteerd Galaxy Note 5, komt (voorlopig) niet naar de Benelux, in tegenstelling tot zijn voorgangers. Samsung ziet de Note te veel als een concurrent van de Edge+. De Galaxy S6 edge+ is vanaf 4 september in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs vanaf 799 euro.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

ferdinandes

Zo, een beetje huiswerk doen voor een artikel is ook teveel moeite blijkbaar. Galaxy s6edge + als antwoord op iphone 6plus noemen… De iphone 6plus is duidelijk een antwoord op alle concurrenten die al jaren telefoons in die maat hebben, samsung heeft niet voor niets al nummer 5 van de galaxy note (naast galaxy max etc). Verder is de reden dat de note 5 hier niet uitkomt niet dat samsung het als concurrent voor zijn edge+ ziet, maar dat het pennetje in europa vrij weinig gebruikt wordt (in tegenstelling tot landen waar gebruik wordt gemaakt van karakters zoals china en korea). De reden dat de s6 minder verkocht wordt is vooral dat de s6 edge veel meer verkocht wordt dan verwacht, per saldo wordt de s6 familie daardoor niet minder gekocht dan verwacht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond