Deel dit artikel
-

Samsung sluit Galaxy fabriek in Zuid Korea na virusinfectie

Samsung heeft afgelopen weekend een fabriek in Gumi City in Zuid Korea in ieder geval voor een paar dagen gesloten nadat een werknemer was geïnfecteerd met het coronavirus. In Gumi worden de nieuwste modellen Galaxy smartphones gemaakt voor de thuismarkt. De productie van de Galaxy Z Flip en de Galaxy Fold zou hierdoor opgeschort kunnen worden, meldt Bloomberg.

Zuid-Korea meldde afgelopen weekend honderden nieuwe besmettingen van het virus. Bijna alle besmettingen zijn terug te leiden naar een ziekenhuis in Cheongdo en een christelijke sekte in Daegu.

Gumi ligt op 200 kilometer afstand van Seoul, maar Daegu een stuk zuidelijker en niet heel ver weg van grote fabrieken van Samsung en LG. Ook LG heeft productiefaciliteiten in Gumi.

Samsung verwacht overigens dat de impact op de productie in Gumi minimaal zal zijn. De fabriek zou maandag weer in gebruik worden genomen.

De besmetting in Gumi is niet de enige zorg van Samsung. Nog geen week geleden was het verhaal nog dat Samsung de coronacrisis makkelijk zou kunnen overleven omdat het geen grote productie in China heeft, maar mobieltjes in Vietnam laat maken.

Samsung waarschuwt nu dat de productie in Vietnam in gevaar komt nu de regering als gevolg van het coronavirus beperkingen aan het bedrijfsleven heeft opgelegd. Vervoer over de weg is niet meer mogelijk.

Het bedrijf zegt dat de maatregelen gevolgen kunnen hebben voor de productie van zijn nieuwe Galaxy smartphones nu allerlei componenten uit China niet meer voorradig zijn.

Heel veel bedrijven in Zuid Korea merken nu al de economische gevolgen van het virus. Asiana Airlines, LG Uplus, S-Oil, Doosan Heavy Industries en Renault Samsung overwegen afslanking.

Foto Samsung

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond