Deel dit artikel
-

Ook MWC Shanghai loopt gevaar door coronavirus

Branche-organisatie GSMA zal binnenkort ook een besluit moeten nemen over MCW Shanghai, de Chinese variant van het Mobile World Congress. De beurs wordt eind juni gehouden.

Tenzij de situatie in China zich snel verbetert, kan GSMA niet zoals met de beurs in Barcelona tot het laatste moment wachten.

MWC Shanghai is iets kleiner dan de Europese versie, maar vult nog altijd zeven hallen in het Shanghai New International Expo Centre (SNIEC). Vorig jaar trok de beurs 75.000 bezoekers.

Op dit moment neemt het aantal besmettingen van Covid-19 alleen maar toe. Zondag stond de teller op ruim 66.000 infecties. Het dodental steeg naar 1669.

In een gesprek met het Spaanse dagblad El Pais geeft GSMA topman John Hoffman toe dat hij niet weet of zijn organisatie de verliezen kan dragen. Over compensatie is hij stellig. Hij wijst claims af op grond van overmacht.

Volgens La Vanguardia krijgt de Fira, de tentoonstellingsruimte in Barcelona, alsnog een deel van van de ongeveer 60 miljoen euro die GSMA per jaar betaalt voor de (ver)huur van Gran Via en Montjuïc.

De klap voor de Fira lijkt overigens mee te vallen. De tweejaarlijks Alimentaria show (voedingsmiddelen) lijkt de opschorting van de grootste congres dat de Catalaanse hoofdstad herbergt te verzachten.

Door zich te verbreden behaalde de Fira vorig jaar al een recordomzet van 215 miljoen euro.

De techsector in Barcelona, de vijfde grootste techhub in Europa qua startups (1500) en investeringen (2,7 miljoen euro), organiseert volgende week alsnog een eigen evenement ter vervanging van het eveneens afgelaste 4 Years From Now (4YFN). Dat congres in de Fira de Montjuïc had gerekend op 25.000 bezoekers. Diverse lokale organisaties, waaronder Barcelona Tech City, zijn donderdag meteen bij elkaar gekomen om een alternatief congres op te zetten. Begin deze week wordt het programma bekend gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond